Activiteiten

Activiteiten

Als zorgboerderij vinden wij het belangrijk dat de deelnemers zich veilig voelen en passende activiteiten uitvoeren. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan activiteiten die aansluiten bij verschillende interesses, leerdoelen, niveaus.

Op onze zorgboerderij bieden we zowel binnen als buiten gevarieerde activiteiten aan en dragen wij bij aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Buitenactiviteiten
  • Paardenverzorging: onze boerderij heeft verschillende paarden en pony’s waar onze deelnemers voor kunnen zorgen. Het verzorgen van dieren kan een therapeutische werking hebben en kan bijdragen aan het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel en sociale vaardigheden.
  • Sporten: we hebben een sportcoach die één keer per week individuele sportlessen geeft. Daarnaast zijn er dagelijks buiten activiteiten. Sporten kan helpend zijn bij spanning maar ook dienen voor ontspanning.
  • Houtbewerking: op de locatie is een klushok waar gewerkt wordt aan kleine houtprojecten. Deze projecten bevorderen de samenwerken en het stimuleren van zowel fijne als grove motoriek.
  • Wandelen: onze boerderij is gelegen in een prachtig landelijk gebied met veel mooie wandelroutes. Wandelen kan bijdragen aan ontspanning en het verminderen van stress.
Binnenactiviteiten
  • Creatieve activiteiten: we bieden diverse creatieve activiteiten aan, zoals schilderen, tekenen, bouwen en knutselen. Deze activiteiten kunnen helpen bij het uiten van emoties en het ontwikkelen van creativiteit.
  • Koken en bakken: we hebben een ruime keuken waar onze deelnemers onder begeleiding kunnen koken en bakken. Het bereiden van eten kan bijdragen aan het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen.
  • Spel en sport: we hebben diverse bordspellen, en kaartspellen maar ook actieve sport zoals darts en tafeltennis waar onze deelnemers samen met ons en elkaar actief kunnen zijn. Dit kan bijdragen aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden.
  • Ontspanning: we bieden diverse ontspanningsactiviteiten aan zoals maken en luisteren van muziek. Deze ontspanningsactiviteiten kunnen helpen bij het verminderen van stress en het ontwikkelen van innerlijke rust.
Scroll naar boven